Maxy is live!

Ben jij op zoek naar een autorijschool in Tilburg en omstreken? Ben jij een rijschool in Tilburg en omstreken? Zoek niet verder, want Maxy is hier om jouw rijschoolervaring naar nieuwe hoogten te tillen!

We zijn verheugd en trots om aan te kondigen dat Maxy nu live is! Maxy is niet zomaar een rijschoolplatform; Maxy is hét rijschoolplatform gebaseerd op de behoeften van rijscholen, leerlingen én ouders.

Voor leerlingen biedt Maxy gratis het gemak om binnen enkele minuten de meest geschikte rijinstructeur te vinden, praktijklessen te kopen en feedback achter te laten. Geen gedoe meer, maar vertrouwen, kwaliteit, transparantie en overzicht in het vinden van een rijinstructeur die bij jou past!

Voor rijscholen betekent Maxy een constante stroom van leerlingen, een platform dat hen ontlast van werving en marketing en financiële besparingen biedt. Instructeurs kunnen zich nu richten op hun beroep en passie: het opleiden van leerlingen tot veilige weggebruikers.

Het gebruiken van Maxy

Vanaf lancering is het mogelijk instructeurs in te zien van verschillende rijscholen in Tilburg voor rijles in Tilburg. Als aspirant leerling vul je simpelweg je postcode in, waarnaar je het overzicht van verschillende rijscholen en rijinstructeurs in jouw omgeving getoond krijgt.

Filteren

Binnen het getoonde overzicht uit jouw omgeving is het mogelijk te filteren op factoren die voor jou belangrijk zijn. Of je nu op zoek bent naar een goedkope rijschool, een rijschool met een hoog slagingspercentage, instructeurs met jarenlange ervaring of een specifieke lesauto, bij Maxy ben je aan het juiste adres voor een betrouwbare rijschool. Vanaf vandaag is het mogelijk om de voor jouw geschikte rijinstructeur te vinden in de regio Tilburg. Laten we de filters stap voor stap toelichten:

Sorteren op

Bij Maxy kies jij wat er belangrijk is voor jou. Daarom kan je het overzicht van instructeurs sorteren op hetgeen dat voor jou van belang is: langst aangesloten, de beschikbaarheid van een instructeur, de reviews of de prijs.

Prijs per 60 minuten

Bij het zoeken naar een geschikte rijschool kom je lessen tegen van 50, 60, 90 en 100 minuten. Dit kan erg verwarrend zijn voor jou als leerling of voor jouw ouders. 90 minuten voor 90 euro is namelijk voordeliger dan 50 minuten voor 55 euro. Daarom kan je bij Maxy zoeken op prijzen per lesuur. Dit betekend niet dat de rijscholen ook lesuren aanbieden, maar geeft jou een transparant inzicht in de kosten die je kunt verwachten, zonder zelf te gaan rekenen.

Beschikbaarheid

Kan jij alleen rijlessen in de avonden of in de weekenden? Geen zorgen! Bij Maxy kan je op voorhand zoeken naar de beschikbaarheid van de rijschool. Zo loop je tijdens je rijlessen niet tegen verrassingen als het gaat om plannen.

Stijl van Lesgeven

De klik tussen leerling en leraar is wetenschappelijk aangetoond van cruciaal belang tijdens een rijopleiding. De klik die jij als leerling hebt met jouw leraar is van grote invloed op jouw gevoel in de auto, op de kwaliteit van de rijopleiding en meer. De stijl van lesgeven van een instructeur is daarbij van groot belang bij deze klik. Binnen het onderwijs zijn er zeven stijlen van toepassing: de commandostijl, geleid ontdekken, demonstratiestijl, coachende stijl, autoritaire stijl en afstandelijke stijl. Wil je meer weten over lesstijlen of de betekening van elke stijl, lees dan onze uitgebreide blog over Stijlen van Lesgeven.

Specialisatie

Rijinstructeurs kunnen zichzelf onderscheiden op verschillende specialisaties. Zo zijn er instructeurs gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met autisme. Leerlingen met autisme kunnen specifieke uitdagingen ervaren tijdens autorijlessen, zoals moeite met verwerken van sensorische prikkels of sociale interacties in het verkeer, en behoefte aan gestructureerde instructies. Het begrijpen van deze uitdagingen is essentieel voor rijscholen om aangepaste ondersteuning te bieden. Dit geldt tevens voor leerlingen met rijangst of faalangst. Tot slot kan een instructeur zich onderscheiden met het opleiden middels een RIS-module (Rijopleiding in Stappen). Lees alles over de RIS-module is onze blog.

Talen

In Nederland, met zijn multiculturele samenleving, is het aanbieden van rijlessen in de eigen taal van de leerling van essentieel belang voor een kwalitatieve rijopleiding. Dit gaat verder dan efficiënte communicatie; het schept een gevoel van comfort en begrip, cruciaal voor het begrijpen van complexe instructies en veiligheidsrichtlijnen. Een rijinstructeur die de moedertaal van de leerling hanteert, bevordert niet alleen effectief leren maar vermindert ook stress en vergroot het zelfvertrouwen. Deze aanpak draagt bij aan een inclusieve leeromgeving en toont respect voor culturele diversiteit, waardoor een positieve en zelfverzekerde rijervaring wordt gestimuleerd.

Type auto

Bij het kiezen van een rijschool is het voertuigtype een belangrijke overweging. Of je nu kiest voor een ruime stationwagen, een veelzijdige MPV, een SUV met verhoogde zitpositie voor overzicht, of een compacte auto voor gemakkelijk manoeuvreren en parkeren in stedelijke gebieden, het juiste voertuig draagt bij aan een gepersonaliseerde en efficiënte rijopleiding.

Welke vragen kan ik mezelf stellen?

Je kan het profiel van een rijinstructeur openen om meer informatie over deze potentiële instructeur in te zien wie jou met persoonlijke begeleiding helpt richting het behalen jouw (automaat) rijbewijs. Als leerling wil je namelijk weten naast wie je terecht gaat komen voor een heel aantal rijlessen. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

- Wie is de beste rijinstructeur voor jou?

- Wat vind jij een fijne rijschool en wat is voor jou de beste rijschool?

- Hoe wordt jij een bekwaam, deskundig bestuurder?

- Wie helpt jou bij je auto rijbewijs halen?

- Welke instructeur zorgt ervoor dat jij optimaal voorbereid bent op jouw praktijk examen?

Vergeet hierbij niet dat verschillende rijscholen te maken hebben met wachttijden door de volle agenda. Je hebt je rijbewijs normaliter dus niet binnen enkele weken op zak noch alle vaardigheden in korte tijd geleerd.

Jouw keuze

Als je jouw vaste instructeur hebt gevonden die bij jou past, kan je inzien of de instructeur losse rijlessen aanbiedt, lespakketten en soms is zelfs de proefles gratis. Na het selecteren van de proefles, losse les of het lespakket die je wenst, kan je je account aanmaken of inloggen. Je krijgt een overzicht getoond van de gekozen instructeur, dienst en aangeleverde persoonsgegevens, voordat je doorgezet wordt naar de betaling.

Om zeker te zijn van een veilige betaling, maakt Maxy gebruik van Mollie. Je kunt de dienst direct of in termijnen betalen, zodat jij zeker weet dat je aan de slag kunt met leren rijden richting jouw (automaat) rijbewijs. Je gekozen rijschool ontvangt een bevestigingsmail, net als jij, en zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen per telefoon of via het opgegeven e-mailadres voor het plannen van je eerste rijles die je het beste uitkomt.

Losse rijlessen en lespakketten

Een rijschool kiest haar eigen aanbod om aan te bieden op Maxy. Maxy heeft geen invloed op de opties, prijzen of inhoud van de diensten die worden aangeboden. Sommige rijscholen bieden opties inclusief een proefles, tussentijdse toets, theorie les, praktijkexamen of examengarantie met een gratis herexamen, weliswaar is dit geen standaard. Kijk daarom zorgvuldig naar de mogelijkheden die overeenkomen met jouw wensen en overleg goed met ouders, vrienden en familie.

Rijlessen

Je eerste keer

Je hebt samen met jouw rij-instructeur een moment gepland voor jou eerste rijles in Tilburg en omstreken. Op het moment dat dit een (gratis) proefles is, zal de instructeur jou een eerlijk advies geven over welk rijles pakket je nodig hebt voor het behalen van je (automaat) rijbewijs. Ieder lest op zijn of haar eigen tempo, schrik dus niet van de hoeveelheid rijlessen die geadviseerd worden.

Na de rijles

Na deze les, regulier of proefrijles, ga je terug naar je Maxy account om aan te geven dat de eerste keer rijlessen is voltooid. Dit is het moment dat Maxy jouw betaling zal doorzetten naar de rijschool. Afhankelijk van jouw keuze zal Maxy direct of in termijnen betalen.

Feedback en kwaliteitsinzicht

Voor het bestaan van Maxy hadden we geen inzicht in de kwaliteit van de sector. Natuurlijk is er inzicht in het slagingspercentage, maar daarmee krijg je niet het antwoord op de vraag "Wie is de geschikte rijinstructeur richting mijn rijbewijs?".

Marktonderzoek en het waarderingssysteem

Hierom heeft Maxy onderzoek gedaan naar kwaliteit om te achterhalen hoe mensen de kwaliteit van een rijinstructeur beoordelen. Honderden leerlingen, ouders, rijscholen en andere marktspelers zijn geïnterviewd om een betrouwbaar beeld te krijgen van kwaliteit in de branche. Er zijn vier categorieën met negen vragen vastgesteld voor het bieden van kwaliteitsinzicht in allereerst Tilburg en omstreken. Driemaal tijdens jouw traject krijg je de vraag vanuit Maxy om jouw instructeur te beoordelen. Zo help je de instructeur met feedback en zijn toekomstige leerlingen verzekerd van meer inzicht in kwaliteit.

© Maxy 2024

Installeer App?

Klik dan